Volkswagen (VW) is nog steeds een van de meest betrouwbare merken ter wereld. Dit heeft, natuurlijk, te maken met de Deutsche Gründlichkeit. Het gevolg is echter wel dat de aankoop van een nieuwe VW flink in de papieren kan lopen. Maar wat nu als je je zinnen hebt gezet op een nieuwe VW maar (nog) niet het geld hebt om er één aan te schaffen? Dan kun je gaan voor VW private lease. Met VW private lease rij je, zonder te hoeven investeren, een gloednieuwe VW voor een vast bedrag per maand. Je kunt kiezen uit verschillende modellen, net wat jij wilt en wat bij jou past.

VW private lease kent heel veel voordelen

Zo betaal je bij VW private lease een vast bedrag per maand. Je hoeft je geen zorgen te maken over alle randzaken die komen kijken bij de aanschaf van een nieuwe auto. Verzekeringen, wegenbelasting, onderhoud, pechhulp en vervangend vervoer bij schade zijn allemaal inbegrepen bij het vaste bedrag per maand. Het enige dat je zelf nog moet regelen is de brandstof. Doordat je met VW private lease in een gloednieuwe auto rijdt is het verbruik, natuurlijk, erg laag. Die brandstofkosten kun je er, ondanks de hoge prijzen aan de pomp, gewoon bij hebben.

Toch zijn er ook nadelen te bedenken

Laten we eerlijk zijn, waar zoveel voordelen zijn, zijn ook nadelen te vinden. Zo ben je geen eigenaar van de auto waarin jij rijdt. Je moet de auto na afloop van de looptijd van je leaseovereenkomst weer inleveren bij de leasemaatschappij. Dat kan een nadeel zijn, maar ook een voordeel. Hoe anders krijg je het voor elkaar om iedere 5 jaar in een nieuwe auto te stappen? Over die overeenkomst: die is niet vrijblijvend. Je tekent voor een bepaald aantal jaren en voor die jaren ben je verzekerd van een goede auto. Loop je tegen problemen aan, bijvoorbeeld het verlies van je werk of een scheiding? Dan zijn er wel oplossingen te bedenken.

Hou rekening met je krediet

Wanneer je een leaseovereenkomst aangaat, dan moet je rekening houden met het feit dat je een registratie krijgt bij het BKR. Een auto leasen prive kan er dan voor zorgen dat je geen hypotheek kunt krijgen of dat je uitkomt op een lager hypotheekbedrag. Dat is echt wel iets om goed in je achterhoofd te houden. Het aangaan van een leaseovereenkomst kan een flinke impact hebben op de rest van je leven. Gelukkig meestal in positieve zin!