Blog

Mooji, de spirituele leraar die je graag wilt ontmoeten

Anthony Paul Moo-Young, zoals Mooji echt heet, werd in 1954 geboren in Jamaica. Op 15-jarige leeftijd verliet hij zijn thuisland om zich met zijn familie in Engeland te vestigen. Bekend als Tony Moo in de artistieke gemeenschap, werkte hij in het Londense West End als straatportretkunstenaar, vervolgens als schilder en glas-in-lood kunstenaar, en later als leraar aan het Brixton College. Sinds jaren is hij bij vele spirituele zoekers bekend als Sri Mooji die hem vanuit alle hoeken van de wereld volgen.

Overgave aan de goddelijke wil

Mooji is een leerling van de beroemde Advaita-meester Papaji. In 1987 veranderde het leven van Mooji door een ontmoeting met iemand die ernaar streefde zijn ziel te verenigen met God. Deze persoon bracht hem door middel van gebed in contact met het goddelijke zelf. Mooji's bewustzijnsverschuiving verliep zo snel en diep waardoor hij uiterlijk een heel ander persoon leek te zijn geworden. Naarmate zijn spiritueel bewustzijn zich verdiepte, begon een innerlijke transformatie die zich ontvouwde in de vorm van vele wonderbaarlijke ervaringen en mystieke inzichten. Hij voelde een sterke wind van verandering door zijn leven waaien die een diepe drang met zich meebracht om zich volledig over te geven aan de goddelijke wil. Het lesgeven aan de universiteit gaf hij op, hij verliet zijn huis en begon een leven van eenvoud en overgave volgens de wil van God. Een grote vrede kwam in zijn wezen, en is sindsdien altijd gebleven.

Satsangs en retraites

Mooji deelt al meer dan 20 jaar satsangs in de vorm van ontmoetingen en retraites. Daarbij leidt hij spirituele zoekers snel door het pad en de valkuilen van zelfonderzoek, met helderheid en liefde. De manier waarop hij dat doet, is recht voor de raap, heel begrijpbaar en heel vaak brengt hij zijn boodschap met een humoristische twist. Mooji reist de wereld rond en als je jezelf wilt verrijken met een ontmoeting, volg dan zijn sociale media of zijn website om te weten te komen wanneer hij in de buurt is.

Geef een reactie