Blog

Gestaag doorwerken in je eentje!

Op dit moment zijn er veel onzekerheden in de wereld van de zelfstandig ondernemer. Vragen als hoe houd ik mijn onderneming draaiende? Kan ik nog wel aan het werk? Welke klussen kan ik wel of niet aannemen. Het is een lastige vraag. Ook in de bouwsector is deze op het moment van toepassing. Op dit moment lijkt het zo te zijn dat je nog wel gewoon klussen kan doen als je maar in je eentje werkt en niet in de buurt van andere mensen komt. Daarom heb ik een aantal klussen bedacht die je heel goed in je uppie kunt uitvoeren.

Extra wand maken

Misschien lijkt het lastiger dan het het is maar dit is dus zo'n klus die je ook alleen kunt doen. Je moet natuurlijk wel eerste bepalen waar de wand gaat komen (dat wil zeggen, jij of de klant natuurlijk). Als dat ik gebeurd moet je bepalen van welk materiaal de extra wand gemaakt gaat worden. Zelf heb ik een voorkeur voor gipsplaten voor het maken van tussenwanden. Het is licht en je kan het goed bewerken. Vandaar ook dat je het in je eentje kan doen. Je kan ook gemakkelijk gipsplaten kopen. Deze zijn volop beschikbaar en dat is niet voor niets. Ze zijn bijvoorbeeld ook geschikt voor vochtige ruimtes. Let dan wel op dat je de goede gipsplaten neemt. Je kan namelijk ook kiezen voor speciale gipsplaten voor de badkamer. Je kunt natuurlijk naar de winkel gaan en om informatie vragen. Toch is het in deze huidige tijden misschien beter om je onderzoek achter de computer te doen. Op die manier kom je alles te weten maar hoeft niet per se in contact te komen met iemand. Mocht je er echt niet uit komen, kun je altijd nog telefonisch contact opnemen. Zodra je klaar bent met deze klus, kan je door naar de volgende.

Vloer leggen

Nog zo'n klus die je goed alleen kunt doen. Natuurlijk gaan deze klussen altijd sneller als je het met z'n tweeën doet maar het is niet noodzakelijk. Een vloer leggen kun je namelijk ook heel goed alleen doen. Vooral als het om vloeren als laminaat gaat. Je moet alleen zorgen dat je recht begint en daarna nauwkeurig blijft meten en zagen. Daarna is het een geval van het erin klikken en aanslaan. Als laatste wil ik je meegeven dat je goed kijkt in welke richting je de vloer legt. Dat kan namelijk een wereld van verschil maken voor het gevoel van ruimte wat je kan krijgen door de vloer.

Succes de komende periode!

Geef een reactie