Blog

Denk na over je toekomst!

Nu we met zijn allen veel binnen moeten zitten, kan het zijn dat je je bent gaan afvragen of je nog wel zo tevreden bent over het huis waar je nu in woont. Misschien vind je het te klein of te groot. Misschien wil je meer slaapkamers. Het kan ook zijn dat je naar een andere plek zou willen verhuizen naar meer rust of juist meer drukte. Of dat in werkelijkheid ook zal gaan lukken hangt onder af van het inkomen dat je hebt. Het is allereerst goed om te bedenken wat je eigenlijk wilt. Zo krijg je meer zicht op de richting die je op wilt gaan.

Financiën

Dit is het lastige stuk van het veranderen van woonomgeving. Heb jij goed in kaart gebracht hoe je financiën er voor staan? Weet je wat je kunt betalen? Dus wat je kwijt bent voor een hypotheek en andere vaste lasten? Als je niet veel verstand hebt van hypotheken en dat soort dingen dan is het handig een adviseur in de arm te nemen. Voor je dat doet is het wel goed om je alvast een beetje in te lezen. Op internet is hier veel over te vinden. Zo kan je bijvoorbeeld een kijkje nemen op Hypotheekrente.nl. Je hebt verschillende mogelijkheden op deze site om een beetje wijzer te worden dan je al was.

Zoektocht

Als je dit allemaal een beetje in beeld hebt, kan je gaan starten met je zoektocht naar een nieuwe woning. Op dit moment is dat misschien wat lastiger dan op andere momenten. Zo is er krapte op de woningmarkt. Dat houdt in dat er minder aanbod dan vraag is. De kans dat je je droomhuis op dit moment tegen komt voor een goede prijs is dus wat anders dan als het is omgekeerd. Toch is het niet geheel onmogelijk. Er zijn gebieden in Nederland waar het nog steeds kan. Ook denk ik zeker dat als je ergens van droomt en ergens gelukkig van denkt te worden je er gewoon voor moet gaan. Alles in zijn werk moet stellen om dit te bereiken. De enige die namelijk verantwoordelijk is voor je geluk dat ben je zelf. Sommige dingen heb je niet in de hand. Die liggen buiten jezelf maar er zijn ook zaken waar je wel invloed op hebt. Een nieuwe woning is daar een van. Dus zorg dat je zoektocht het waard is en dat je het echt wilt, dan zijn er veel dingen mogelijk!

Geef een reactie