Wanneer je merkt dat voegen in je gevel beginnen te barsten of al gebarsten zijn, dan is het belangrijk dat de voegen zo snel mogelijk vervangen of gerepareerd worden. Dit is namelijk onderdeel van onderhoud dat regelmatig aan de gevel uitgevoerd moet worden. Hier lees je meer over het repareren van voegen en onderhouden van gevels.

Gevels schoonmaken

Als je huis een prachtig likje verf heeft, dan wil je natuurlijk dat het blijft stralen zoals toen je het net hebt aangebracht. Je kan dit het beste doen door regelmatig je gevels schoon te maken. Gevels kunnen namelijk erg smerig worden wanneer ze niet onderhouden worden. Algen en andere schimmels hebben bijvoorbeeld de kans om te groeien en ook brengt jarenlange regenval vlekken met zich mee. Gevelreiniging is eenvoudig werk en kan je zelf doen met een hogedrukreiniger. Zorg er wel voor dat je een zachte straal gebruikt want anders kan jij je gevels, verf en voegen beschadigen en dat wil je natuurlijk voorkomen. Gebruik ook alleen chemische middelen waar je verf tegen kan want anders is de kans aanwezig dat je verf loslaat of verkleurd

Waarom is het repareren van gevels belangrijk

Het repareren van gevels is enorm belangrijk voor de waarde van je woning en ook de stevigheid van je gevel. Wanneer voegen barsten of verdwenen zijn, dan kan het zo zijn dat er meerdere bakstenen los zitten. Hierdoor kunnen er scheuren ontstaan in de gehele gevel en dat heeft desastreuze gevolgen. Je huis wordt namelijk in een klap minder waard en ook kost het repareren van de gehele gevel al snel duizenden euro´s. Zorg er dus voor dat jij de gevels regelmatig controleert en zo nodig repareert.

Hoe repareer je gevels?

Het repareren van gevels en voegen repareren is niet moeilijk want kleine schade kan je prima zelf repareren. Je kan in de meeste gevallen gereedschap en middelen halen bij de bouwmarkt of een webwinkel. Hiermee kan je gebarsten voegen weghalen en nieuwe voegen aanbrengen. Dit komt vaak in een vloeibare vorm en kan je het beste toebrengen op warmere dagen zodat het sneller droogt. Als je geen tijd hebt om je gevels te repareren of je wilt je handen er niet aan branden, dan kan je er ook voor kiezen om dit over te laten aan de bedrijf dat gespecialiseerd is in het onderhouden en repareren van gevels. Zij hebben namelijk de ervaring, personeel en middelen om je gevel op de juiste manier te onderhouden en repareren. Zo weet je zeker dat je gevel op de juiste manier onderhouden wordt.