Kan jouw woonkamer of slaapkamer wel wat extra sfeer gebruiken? Dan is het wellicht een goed idee om wat groens toe te voegen in huis. Ook wanneer je veel thuis aan het werk bent, kun je wel wat groene gezelligheid gebruiken. Binnenplanten kunnen de ruimtes veel sfeer en gezelligheid brengen. Naast dat planten leuk staan, hebben ze nog veel meer andere voordelen. In deze blog nemen we je mee wat betreft de voordelen van planten in huis. 

Minder stress

Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat planten in huis voor minder stress kunnen zorgen. Zo is er aangetoond dat de planten zorgen voor een comfortabeler, kalmer en natuurlijker gevoel. Planten werken rustgevend waardoor mensen zich meer ontspannen en vrolijker voelen.

Betere luchtkwaliteit

Daarbij verminderen planten ook kooldioxide en zetten dit om in zuurstof. Ook als je vaak een verstopte neus hebt kunnen planten ook een positieve werking hebben. Dit komt doordat de planten de luchtvochtigheid verhogen en stofdeeltjes afnemen. Zo is de kans op een verkoudheid en een verstopte neus kleiner. De planten nemen niet alleen stofdeeltjes af maar breken schadelijke stoffen ook af. Omdat planten zuurstof transporteren zijn ze dus ook nog eens goed voor de gezondheid. Er bestaan ook echt luchtzuiverende planten. Hiermee kun je je huis niet alleen maar gezellig maken, maar ook nog eens gezonder. Daarbij kunnen kamerplanten ook nare geurtjes absorberen. Ook is er gebleken uit onderzoek dat planten kunnen zorgen voor een verbeterde concentratie. Doordat de planten dus de luchtkwaliteit verbeteren, kun je je ook beter concentreren. Hierdoor kun je productiever werken in een groene omgeving. 

Verbeterde akoestiek in huis

Daarbij kunnen planten ook de akoestiek in huis verminderen. Dit komt doordat de bladeren van de planten de geluiden op de achtergrond kunnen absorberen en daardoor verbetert de akoestiek in je huis. Dit is bijvoorbeeld ook erg handig voor op kantoor. 

Wout.com

Bij Wout.com kun je terecht voor mooie binnenplanten. Je kunt ze zelfs heel gemakkelijk bestellen. Als je bestelt, help je zelfs het milieu verbeteren. Ze werken alleen met duurzame kwekers van Nederlands bodem. Ook worden de planten op een duurzame manier verpakt met zo min mogelijk karton. Daarnaast worden er jaarlijks heel wat bomen geplant voor het goede doel. Een win-win situatie dus! 

Al met al kunnen planten dus veel toegevoegde waarde hebben in huis. Het staat niet alleen leuk, het is ook nog eens goed voor je gezondheid! Ideaal dus om een aantal planten toe te voegen in jouw woning.