De mensen die een eigen tuin hebben weten hoeveel tijd en moeite er in een tuin gestoken moet worden. Men doet dit vaak dan ook graag, maar dan is het wel altijd fijn om ook resultaten te kunnen zien. Zo zorgen velen er in hun tuin voor dat het gras en de planten er groener uit zullen zien dan aan de overkant het geval is. Het hebben van genoeg groen in de tuin is steeds belangrijker aan het worden, waardoor het goed is dat tuineigenaren zich hier steeds vaker mee bezighouden. Meer groen is namelijk goed voor de natuur. Toch is het helaas soms ook juist de natuur die het groen in jouw tuin aan kan tasten. Zo zijn er bijvoorbeeld diverse soorten kevers die ervoor kunnen zorgen dat het groen in jouw tuin erop achteruitgaat. 

 

Taxus

De taxuskever is een van deze kevers. Deze zwarte kever zal eerst namelijk als larve in de grond geboren worden. Een larve is eigenlijk een kinder variant van de volwassen kever. Daarom is het voor deze larve belangrijk dat er goed gegeten wordt. Voor het groen in de tuin is dat echter een stuk minder goed nieuws. Deze larve bevindt zich namelijk onder de grond, inderdaad naast de wortel van het gras en de planten. Helaas is dit dan ook net datgeen waarmee deze larven zich voeden. Alleen zo kunnen deze larven groot en sterk genoeg worden om zich uiteindelijk te ontwikkelen tot een volgroeide taxuskever. Voor de grond is dit echter niet fijn, aangezien de wortels de basis zijn van de planten die de voedingsstoffen uit de grond opnemen. Wanneer dit niet meer kan gebeuren zal al het groen op de grond dus uiteindelijk bruin worden en sterven door een tekort aan voedingsstoffen.

 

Rozen

De rozenkever is een andere variant kever die zich helaas op dezelfde manier als de taxuskever zal gaan ontwikkelen. Hierdoor is het dus ook bij deze kever gebruikelijk dat de grond zal gaan beschadigen, net als de planten die hierop groeien. De rozenkever is te herkennen aan de opvallende groene glans en ziet er dan ook prachtig uit. Toch, wanneer je wilt dat de grond groen blijft, zal er toch wat tegen deze kevers gedaan moeten worden. Gelukkig is hier tegenwoordig een natuurlijke oplossing voor. Er kunnen namelijk aaltjes in de grond worden geplaatst. Deze aaltjes zullen zich voeden met de larven van deze kevers, waardoor de larven uiteindelijk dus zullen sterven. Hierdoor zal niemand meer van de wortels en het groen in de grond eten. Zo zal uw tuin er dus prachtig groen uit blijven zien.