De afgelopen jaren kan je al gemerkt hebben dat we in een land leven waar steeds minder taboes zijn. een taboe is voor iedereen wat anders. Het kan te maken hebben met je geaardheid, met een bepaalde uiterlijke afwijking of met iets anders waar je je misschien voor schaamt. Allemaal dingen die natuurlijk niet nodig zijn. Maar helaas wordt er toch nog door veel mensen raar gedaan over bepaalde dingen. Wat het afgelopen jaar veel in de media was is het niet scheren van je lichaamshaar. Iedereen krijgt op een gegeven moment natuurlijk lichaamshaar. De een wat meer dan de ander en de een ook wat donkerder dan de ander. Maar waarom wordt hier zo moeilijk over gedaan?

Lichaamshaar

De meeste mannen zullen hun lichaamshaar nauwelijks scheren. Een enkele keer voor een vakantie of een avondje uit maar bij mannen komt dit een stuk minder vaak voor dan bij vrouwen. Maar waarom is dit eigenlijk zo? Waarom “moeten” vrouwen wel kaal zijn op bepaalde plekken en mannen niet? Want als je een vrouw met okselhaar ziet vinden de meeste onder ons het gelijk vies en onverzorgd. En daar waren een aantal vrouwen het afgelopen jaar klaar mee! Op de covers van verschillende magazines zagen we vrouwen poseren met okselhaar. En gelijk hebben ze! Op deze manier proberen ze het taboe van vrouwen haar te verbreken. Zolang jij je er goed bij voelt om het te scheren moet je het ook zeker doen, maar er moet wat minder gek gedaan worden over het feit dat sommige vrouwen wel tevreden zijn met hun lichaamshaar en niet de noodzaak voelen om het elke dag te scheren.

SOA’s

Waarschijnlijk heb je zelf wel is je teen gestoten of je arm gebroken en schaamde je je hier niet over om te vertellen. En misschien heb je ook wel is een Soa gehad, en vertelde je dit niet openlijk tegen iedereen. Het blijft toch een gek idee waarom mensen het niet erg vinden om te vertellen dat ze een gebroken arm hebben maar wel als ze een soa hebben. De manier waarop je je gebroken arm hebt gekregen is natuurlijk anders dan hoe je een soa krijgt maar alsnog, beide gevallen kan iedereen overkomen en is iets waar je je helemaal niet voor hoeft te schamen. Daarentegen kan een soa ook nog is een stuk gevaarlijker zijn dan een gebroken arm die wel direct verzorgd wordt. Twijfel je wel is of je een soa hebt of heb je onveilige seks gehad? Breng dan eens een bezoekje aan de soa clinic. Zij kunnen je hier in alle vertrouwen verder mee helpen.