auto shortlease

Twee maanden geleden is mijn Volkswagen Passat 1.8T overleden. Bij de apk was er geen twijfel over mogelijk. De ophanging van de vooras zou compleet vervangen moeten worden en toen ik naar de kosten vroeg, werd er gelachen. Goed, een flink bedrag investeren in een ’03-model is waarschijnlijk niet de meest voor de hand liggende optie, maar ik had écht een auto nodig. Na een zoektocht op Marktplaats zakte de moed me in de schoenen. En diep ook. De betaalbare modellen zaten nog een paar maanden in de apk en dát was nou niet echt de oplossing die ik zocht.

Een advies uit onverwachte hoek

Ik besloot toch eens mijn broer om advies te vragen. Als automonteur heeft hij immers kijk op auto’s en zijn nieuwe Audi was een model dat ik ook wel wilde. En hij vertelde me dat dit gewoon mogelijk was. Ook met het geld dat ik verdiende met mijn nieuwe zzp-bedrijf. Hij had de auto shortlease aangeschaft namelijk. Ik besloot even op onderzoek uit te gaan en ik kwam er al snel achter dat dit een perfecte oplossing was. Zeker met het enorme grote aantal nieuwe modellen dat ik direct kon bekijken. 

Een goede optie, ook met weinig budget

Ik dacht dat leasing altijd te maken had met lange overeenkomsten en veel kleine lettertjes. Maar dat is bij shortlease dus helemaal niet het geval. Zelfs mijn inkomen was geen probleem, omdat het bedrijf waar ik de auto wilde leasen, besloot dat zij zelf onafhankelijk wilde toetsen of ik in aanmerking kwam. Dat was allemaal geen enkel probleem. En alle onderhoudskosten, belastingen en verzekeringen werden vanaf de eerste dag door de leasemaatschappij betaalt. Lekker lage maandlasten dus én geen onverwachte kosten.

Eindelijk elektrisch rijden!

De ontwikkelingen op het gebied van elektrisch rijden had ik al een tijdje in de gaten gehouden. En eigenlijk wilde ik wachten tot de eerste leasecontracten af zouden lopen, zodat ik een leuke occasion kon scoren. Maar met deze auto met shortlease kon ik direct in een nieuwe Nissan Leaf stappen. Geen moeilijke vragen over de staat van de accu of onderhoud aan de auto, maar gewoon de deur opendoen, in de auto zitten en wegrijden. En met de korte overeenkomst die ik afgesloten heb, kan ik mooi reikhalzend uitkijken naar de komst van de Audi e-tron, want dat is een model waar ik helemaal wel graag mee gezien wil worden. Zeker wanneer er geen onverwachte kosten aan kleven!