En dan hebben we het over vers gemaaid gras. Nee dit is niet een van de fijnste lente gevoelens wanneer je last hebt van hooikoorts. Maar dan is de hele lente gewoon totaal niet leuk. Maar wanneer je er geen last van hebt, en misschien geniet je er anders toch van, is vers gemaaid gras. De geur die dan vrij komt is heerlijk en het voelt gewoon alsof alles weer nieuw is. Dat scheelt ook weer.

De juiste grasmaaier.

Nou is dat misschien wel het belangrijkste element wanneer je het gras wilt gaan maaien. De grasmaaier. En ook moet je kijken wat voor jou natuurlijk een fijne grasmaaier is. Want heb je een kleine of grote tuin het verschilt natuurlijk. Je hebt ook heel veel keus in een grasmaaier, want pak je een kleintje, of juist een zitmaaier om die hele grote tuin door te gaan. 

Ook omdat de lente natuurlijk al begonnen is, wordt het weer beter, en daar worden we allemaal vrolijker van. Het is het moment in het jaar waar je van de natuur kan gaan genieten en even lekker je hoofd kan legen tijdens het tuinieren. 

Wat helemaal een ultiem geniet-, of geluksmomentje is, is wanneer je net het gras hebt gemaaid en er komt een lente bui langs. Zo krijgt het gras gelijk weer water. Maar wanneer het stopt met regenen dan komt er een heerlijke, rustgevende geur vrij. En dat is dan echt de ultieme geur van de lente. Vers, nat gemaaid gras. Hoe heerlijk is dat. Op zulke momenten vind ik het heerlijk om buiten te lopen. De geur die je op dat moment ruikt is gewoon zo fris, je kan daarbij zo fijn je hoofd leegmaken. Dan kan je elk moment gewoon weer aan. Lente staat ook voor een nieuw begin, en die geur roept dat ook gewoon op. Een ultiem rust momentje noemen we dat dan wel.

Maar om dan jouw gras goed te maaien moet je de juiste grasmaaier hebben zoals we al genoemd hebben. Dus ga jij voor een loop grasmaaier of juist voor een zitgrasmaaier? Het is geheel aan jou en natuurlijk ligt het aan de stuk grond die jij moet maaien. Want heb je maar een grasstuk van 5 bij 5 meter, dan kan je beste het stuk gewoon lopend maaien, dan is een zitmaaier stiekem best overdreven en ook wel echt overbodig.