rondreis Zuid-Afrika

Als ik denk aan zalige landen dan komen er zo heel wat in me op. Misschien zet jij Zuid-Afrika niet in dat rijtje, maar ik kan je verzekeren dat dat land daar ook echt hoort. Dat weet ik sinds mijn rondreis Zuid-Afrika. Ik heb echt genoten, het was fantastisch. Sinds dat moment zit het land in mijn hart. Toegegeven, de rondreis Zuid-Afrika was niet mijn idee. Mijn vriend kwam ermee aan. Ik dacht zelf meer aan Australiƫ of Canada of zo. Maar ja, ik laat me graag verrassen en volgens hem moesten we Zuid-Afrika echt zien. Mijn geografische kennis is iet erg groot en ik vroeg me oprecht af wat we daar dan allemaal moesten doen drie weken lang. Daarover had ik me ook geen zorgen hoeven maken. Niet voor niets ben je met een rondreis Zuid-Afrika wel even zoet. Je komt er ogen te kort.

Rondreis Zuid-Afrika: dit moet je zien

Het is een open deur wellicht, maar je moet in ieder geval tijd inruimen voor het Kruger park tijdens je rondreis Zuid-Afrika. Dat had je wellicht zelf ook wel bedacht want het is het beroemdste wildpark ter wereld. Ik kan je niet beschrijven hoe het is om oog in oog te staan met olifanten en leeuwen. Het is onbeschrijflijk mooi. We verbleven een paar nachten in een restcamp, in het park en het is gewoon heel bijzonder om dit allemaal mee te maken. Omdat ik nogal een geschiedenisliefhebber ben wilde ik ook naar Robbeneiland, de beruchte gevangenis waar Nelson Mandela gevangen zat. Dat is ook indrukwekkend, maar op een hele andere manier. Je moet wel een beetje stevig in je schoenen staan want de verhalen die verteld worden zijn echt vreselijk. Mijn vriend is een wijnliefhebber dus we zijn ook naar Stellenbosch geweest. Het wijngebied van Zuid-Afrika.

Stellenbosch: mooi stadje

Toen we daar echter aankwamen, was ik de wijn zo vergeten want het stadje zelf is ook erg leuk. Het is net een soort openluchtmuseum met mooie straatjes. De oude dorpsstraat is een mengeling van stijlen en het is heerlijk daar doorheen te wandelen. Je wordt terug geslingerd in de tijd en er zijn leuke winkeltjes. We zijn naar nog veel meer plaatsen geweest, maar het is te veel om hier neer te pennen. Een rondreis Zuid-Afrika moet je gewoon gedaan hebben. Zo simpel is het. Dus aarzel niet en boek die reis.