Ken je dat heerlijke gevoel wanneer je net je bed hebt verschoond en alles zo lekker fris ruikt? Of dat je net afgewassen hebt en de hele kast netjes vol staat met glanzende kopjes en glazen? Niets is zo fijn als een fris en opgeruimd huis. Om dat voor elkaar te krijgen heb je wel een paar hulpmiddelen nodig, zoals fijn wasmiddel, wasverzachter, allesreiniger en nog vele andere schoonmaakproducten. Hetzelfde geldt als je je afwas wil laten stralen, met een vaatwasser en vaatwastabletten. Hier lees je alles over vaatwastabletten en wasmiddel zodat ook jouw huis weer kan stralen.

Soorten wasmiddel

Er bestaan een heleboel verschillende soorten wasmiddel, dus het kan lastig zijn om wasmiddel te vinden dat je fijn vindt. Om te beginnen zijn er grote verschillen in de substantie van het wasmiddel. Zo heb je bijvoorbeeld vloeibaar wasmiddel, maar ook poeder. Tegenwoordig zijn wastabletten en pods ook heel populair. Deze verschillende soorten doen natuurlijk uiteindelijk allemaal hetzelfde: je kleding schoon krijgen. De keuze voor een bepaalde soort is afhankelijk van je eigen voorkeur. Pods zijn bijvoorbeeld makkelijk in gebruik omdat ze al gedoseerd zijn, maar misschien vind je poeder zelf fijner.

Voor verschillende wassen

Naast de verschillende substanties van het wasmiddel, kun je ze ook voor andere doeleinden gebruiken. Zo is er speciaal wasmiddel voor de witte was. Dit wasmiddel zorgt ervoor dat je wasgoed witter lijkt. In veel poedervarianten zit ook nog zuurstofbleekmiddel, wat goed werkt tegen lastige vlekken en om vergeling te voorkomen. Naast wasmiddel voor de witte was, is er ook wasmiddel voor de gekleurde of bonte was. Dit wasmiddel bevat kleurbeschermers waardoor de kleuren langer goed blijven. Ook voorkomt dit wasmiddel vergrauwen, zodat je kleding langer mooi blijft. Verder zijn er nog speciale wasmiddelen voor fijne en wolwas, omdat deze stoffen heel delicaat zijn. Wasmiddel voor fijne was bevat geen bleekmiddel, waardoor het milder is.

Vaatwastabletten

Naast schone was is schone vaat ook heel belangrijk. Als je de vaat met de hand doet en je gebruikt daarbij goed afwasmiddel, dan kun je je afwas behoorlijk schoon krijgen. Afwassen kost echter best wel wat tijd en moeite en daar heeft niet iedereen zin in. Gelukkig bestaan er ook vaatwassers die het vervelende klusje van je overnemen. Belangrijk is daarbij wel dat je goede vaatwastabletten gebruikt. De bekendste merken vaatwastabletten zijn Dreft, Sun en Finish. Vaatwastabletten zijn er ook weer in verschillende soorten. De simpelste variant is het tablet met alleen vaatwasmiddel. Als je een wat luxere uitvoering wil, dan kun je ook kiezen voor vaatwasmiddel waar glansspoelmiddel en zout aan toegevoegd zijn. Dat noem je dan 3 in 1 vaatwastabletten.