Als je een schapenvacht gaat kopen, wil je natuurlijk wel de mooiste en beste vacht kopen. Hierom kun je kijken naar een aantal tips die je kunt volgen om het beste vacht te vinden. Daarnaast kom je in deze tekst te weten hoe je een schapenvacht het beste kunt verzorgen. 

 

Welke vacht is het beste voor u

Er zijn natuurlijk veel verschillende schapenvachten van kort tot lang haar. De kleuren kunnen per schaap verschillen. Een texels schapenvacht heeft bijvoorbeeld een gemiddelde lengte haar en is extreem zacht. Dus als je schapenvacht kopen, neem hier dan zeker een kijkje naar. De meest verkochte schapenvacht kleed zijn de schapenvachten met lang haar. Deze staan natuurlijk perfect in je woonkamer om een warme sfeer te geven.

 

Onderhoud

Voor het verzorgen van de schapenvacht, zijn ook een aantal tips die je goed kunt gebruiken. Het is erg handig om de schapenvacht niet te wassen. Als je dit wel doet, kun je je schapenvacht direct weggooien. Schapenvacht kan namelijk niet tegen hoge temperaturen. Door de hoge temperatuur wordt het schapenvacht dof waardoor je het bijna niet meer mooi kunt krijgen. Daarnaast krijg je veel last van knopen die je niet meer kunt verwijderen uit de schapenvacht. Om je schapenvacht mooi te houden, is het erg belangrijk om wekelijks het vacht te kammen. Dit zal er namelijk voor zorgen dat het schapenvacht mooi blijft. 

 

Verschillen tussen vachten

De meeste vachten hebben een kortere en minder zachte vacht. De texelse schapen hebben erg lang haar en de vacht is extreem zacht. Dit vacht zorgt dan ook voor veel warmte. Doordat dit vacht extreem zacht is, worden ze vaak verkozen boven andere vachten. Daarnaast kun je veel verschillende kleuren verkrijgen, als het gaat om de texelse vacht. Zo kun je de kleuren rood, oranje of roze vinden. 

 

Echt of nep

Je wilt natuurlijk wel een echt schapenvacht hebben, en daarom zijn hier een aantal manieren om te zien of het vacht echt is of niet. Als eerst vallen de schapenvachten tussen een prijs van €40 tot €200. Wanneer het schapenvacht goedkoper is dan €40, kan het voorkomen dat het schapenvacht nep is. Daarnaast zijn de haren van echt schapenvacht zachter. Dit betekent dat je simpelweg de echtheid kunt voelen aan de vacht. Als je echt schapenvacht wilt kopen, is het handig om een betrouwbaar bedrijf te vinden waar jij de schapenvacht kunt kopen.