De slaapkamer is misschien wel de fijnste plek in huis! Je komt er helemaal tot rust en haalt er veel energie uit. In de weekenden uitslapen, doordeweeks vroeg erin en soms zelfs ontbijt op bed? Heerlijk! In deze blog lees je tips om jouw slaapkamer nóg zaliger te maken dan dat ‘ie al is! Maar pas op: opstaan kan lastig worden! Lees hier ook meer over slaapkamer kleuren.

Rustgevende kleur op de muur

Het is fijn als de slaapkamer een warme uitstraling heeft. Een mooie kleur op de muur kan hierbij helpen. Denk bijvoorbeeld aan beige of oudroze. Behalve dat deze keuren de slaapkamer knus maken, zijn ze ook erg rustgevend. Als je het te veel vindt om een hele muur te verven, dan kun je er ook voor kiezen om de muur niet helemaal tot aan het plafond te verven. Dit is tegenwoordig helemaal hip.

Heerlijk bed

Zeker niet onbelangrijk: het bed. Of je kiest voor een bed van hout, stof of iets anders, dat maakt niet uit. Het gaat erom wat je erop legt. Natuurlijk een lekker matras, dat is belangrijk. Het matras moet lekker liggen, maar er ook voor zorgen dat je in een goede houding kunt slapen en geen rugklachten krijgt. Maar om het echt zalig te maken, heb je veel dekens en kussens nodig. Je hebt er nooit genoeg. In de winter kun je een heerlijk dik dekbed op bed leggen, met een mooie sprei eroverheen. Wordt het te warm in de zomer, dan kun je bijvoorbeeld een leeg dekbedovertrek neerleggen met de sprei erover. Leg wat mooie kussentjes erop en voilà: een zalig bed!

Perfecte raamdecoratie

Is uitslapen echt jouw ding, of ben je juist een vroege vogel? Het ligt helemaal aan jouw levensstijl wat voor raamdecoratie je ophangt in de slaapkamer. Voor de uitslapers onder ons raad ik verduisterende gordijnen aan. Deze maken het onwijs donker in de kamer! Je kunt ook verduisterende rolgordijnen op maat laten maken. Voor de vroege vogels zijn vouwgordijnen of inbetweens misschien een beter idee. Deze laten nog wat daglicht door, waardoor je heerlijk wakker wordt met het vroege ochtendzonnetje!  

Planten

Planten in de slaapkamer geven een rustgevend gevoel. Veel groen naar binnenhalen lijkt dus een goed idee! Behalve dat het erg sfeervol is, doen planten ook veel goeds. Zo zuiveren sommige planten de lucht in de kamer én zorgen ze voor een betere nachtrust. Waar wacht je nog op?