Misschien bent u net als ik bezig met het aanpassen/renoveren van uw huis. Kijken wat er beter, slimmer of mooier kan. Misschien vindt u dat uw interieur wel een upgrade kan gebruiken. Veel mensen houden zich in eerste instantie bezig met de wat meer oppervlakkig zaken als een nieuw kleurtje op de muur of een nieuw bankstel. Zelf ben ik ook op die manier aan de slag gegaan. Ook ben ik tevreden over het resultaat maar toch zat me nog iets dwars. Dat iets is eigenlijk onze zolder.

De zolder

De zolder is bij ons altijd meer een soort rommelhol geweest en dat is uitermate zonde omdat het eigenlijk een heel mooie en lichte ruimte is. De reden dat we daar eigenlijk nooit komen is omdat het er meestal behoorlijk koud is. We hebben namelijk geen centrale verwarming op de zolderverdieping. We hebben dan ook nu gekeken of we op zolder ook verwarming kunnen krijgen zodat we meer gebruik zullen gaan maken van deze mooie ruimte. In eerste instantie leek er niet zoveel mogelijk maar op een gegeven moment hebben we toch de oplossing voor dit probleem gevonden: infrarood verwarming!

Goede oplossing

Misschien had u er wel eens eerder van gehoord. Zelf wist ik misschien in mijn achterhoofd van het bestaan af maar heel actueel is/was mijn kennis niet wat betreft dit onderwerp. Na een tijdje surfen op internet is mij veel meer duidelijk geworden over het verwarmen van een ruimte dankzij infrarood verwarming. In eerste instantie dacht ik dat het misschien energie slupers zouden zijn maar het tegendeel is waar. Het is juist energiezuinig! 

Wat me ook erg aansprak is dat men zelf kan kiezen hoe de verwarming er uit gaat zien. Zo is er de mogelijkheid voor een 'simpel' wit paneel. Dat ziet er eigenlijk uit als een gewoon wit vlak aan de muur. Ook zijn er nog andere mogelijkheden. Zo kan het paneel worden verborgen achter een spiegel of een mooie foto op glas. Vooral dat laatste spreekt me erg aan. Zeker met de plannen die ik in mijn hoofd heb voor de zolder. Ten eerste ziet het paneel er dan mooi en elegant uit maar ook de ruimte wordt mooier gemaakt. Dit omdat er nergens meer een ouderwetse kachel/ verwarming te bekennen is. Het grootste voordeel van zo'n ontwerp is dat er geen warmte verloren gaat door voor een spiegel of foto op glas te kiezen.

Hebt u nog goede tips die vooralsnog niet echt voor de hand liggen? Laat het dan even weten!