Een nieuw jaar is begonnen, sterker nog een nieuw decennium is begonnen. En natuurlijk zijn de meesten van ons met vele goede voornemens begonnen. We willen gelukkiger, fitter en met meer geld het nieuwe jaar in. Maar het nieuwe jaar is natuurlijk ook een goede gelegenheid om je omgeving te veranderen. Wij zijn op deze blog natuurlijk een groot fan van dingen die je gelukkiger maken en een nieuw of in ieder geval verbeterd interieur hoort er volgens ons helemaal bij. In dit artikel bespreken we dan ook hoe je met een nieuwe inrichting het nieuw jaar in kunt gaan.

Kamer leegruimen

Wanneer je je huis of appartement een nieuwe inrichting wilt geven is natuurlijk de eerste stap het weghalen van de oude inrichting. Je zult dus eerst de kamers die je opnieuw gaat inrichten moeten leegruimen. Dit geeft meteen een hele goede mogelijkheid om de kamer eens goed schoon te maken. Natuurlijk maak je regelmatig je kamer schoon maar je zult vele plekken niet schoonmaken als deze bedekt zijn met meubels, het tapijt etc. Daarom is een lege woonkamer een goede mogelijkheid om alles heel goed schoon te maken.

Nieuwe meubels kopen

Wanneer de kamer die je opnieuw wilt inrichten helemaal leeg is, is het een goed moment om te gaan nadenken over de nieuwe inrichting. Je zult waarschijnlijk een aantal meubels willen vervangen, zeker als de meubels oud en versleten zijn. Het is vaak een goed idee om deze meubels ergens te kopen waar je niet al te veel geld kwijt bent. Er zijn veel manieren waarop je goedkoop meubels kunt kopen. Natuurlijk is Ikea altijd een hele goede optie maar je kunt ook tweedehands prachtige meubels via marktplaats kopen. Vaak zullen deze meubels nog in hele goede staat zijn.

Een frisse inrichting

Wanneer je klaar bent met de nieuwe inrichting wil je natuurlijk dat deze fris en modern aanvoelt. Dat is vaak het hele punt van een nieuwe inrichting. Er zijn een aantal slimme tips om dit voor elkaar te krijgen. Je kunt online een spiegel bestellen die je in de kamer plaatst. Met een mooie spiegel geef je de kamer meteen een indruk dat deze ruimer is. Ook kun je in plaats van scheidingsmuren kiezen voor glazen wanden als het mogelijk is. Of je doet dit met andere glasproducten op maat van Glassby. Ook dit geeft de kamer een frisse indruk. Ga daarnaast voor lichte kleuren en koop ook wat planten. Op deze manier zal je kamer letterlijk frisser zijn aangezien planten zuurstof produceren.