Het is inmiddels lente en de zomer staat alweer voor de deur, het is dus tijd om te kijken wat je voor aankomende zomer wil realiseren in je tuin en wat hiervoor nodig is. Je wilt natuurlijk heerlijk kunnen genieten zodra de zon weer schijnt en daarom is het slim om te kijken naar wat je daarvoor nu nog kan doen voordat je in de hitte staat te tuinieren. Het is belangrijk om te kijken naar de verschillende mogelijkheden die jouw tuin te bieden heeft. Elke tuin is anders en daarom is het belangrijk om te kijken wat de mogelijkheden zijn. Aangezien ook op elke tuin de zon weer anders staat kan het zomaar zijn dat bepaalde planten en stuiken juist beter of minder goed groeien. In deze blog geven we je een aantal tips die jou kunnen helpen bij het realiseren en voorbereiden van een zomerse tuin!

Begin met opruimen en schoonmaken

Voordat je begint met het planten en poten van allerlei planten en bloemen is het tijd om even op te ruimen en schoon te maken. Check zorgvuldig al jouw planten die je momenteel al hebt staan. Het kan zomaar zo zijn dat je te maken hebt met wolluis. Wolluis bestrijden kan op een natuurlijk manier, evenals engerlingen bestrijden.  Het is belangrijk om dit goed te checken voordat dit omslaat naar je nieuwe planten die je zometeen gaat poten. Vervolgens is het slim om te kijken naar spullen die je niet meer gebruikt en ook niet meer gaat gebruiken. Ruim je tuin lekker op en gooi weg wat weg kan! Hierdoor ziet je tuin er direct beter uit.

Dit mag je niet vergeten!

Als je een gazon hebt, wil je natuurlijk niet dat het gras onder je oksels kriebelt. Daarom wordt aanbevolen om het gras te maaien. Het verwijderen van mos op het gazon is ook goed voor de kwaliteit van het gazon. Het wordt aanbevolen om het gazon te bemesten om de grasgroei te bevorderen. Waarschijnlijk zijn de vaste planten aangetast door (nacht) vorst. Om dit te voorkomen heb je in het najaar ongetwijfeld maatregelen genomen. Maar nu de lente is aangebroken, is het tijd om uw planten te laten bloeien. Daarom kun je het beste de vaste planten controleren en opruimen voor zwaar werk en dergelijke. Snoeien laat je groeien! Eventuele struiken in uw tuin moeten ook worden gesnoeid. Na de lente of zomer, nadat de struiken bloeien, is het tijd om een ​​snoeischaar te plaatsen.