Afgelopen lente werd het maar weer duidelijk hoe erg het weer ineens kan omslaan bij ons in Nederland. Met dit in gedachten is het goed om altijd voorbereid te zijn op het ergste, of juist het beste van ons Nederlandse weer. Met temperaturen van onder -10 graden of van boven de 40 is het goed om aandacht te besteden aan de isolatie van jouw huis. Want: een goed geïsoleerde woning houdt warm op de koude dagen, maar verkoelt ook op de warme!

Benieuwd naar de verschillende manieren waarop jij jouw huis kan isoleren en beschermen tegen het veranderlijke weer in Nederland? Lees dan snel verder voor een paar handige tips!

Tip 1: Zorg voor goede isolatie in de muren

Vaak is het zo dat oudere woningen in Nederland een spouwmuurisolatie hebben. In de loop der jaren is echter gebleken dat deze vorm van isoleren niet altijd even duurzaam is. Het is namelijk zo dat isolatie in spouwmuren eens in de zo veel jaar opnieuw moet worden vervangen. Als je daarbij optelt dat er nog woonruimte moet worden ingeleverd om spouwmuurisolatie te installeren, dan is de uitkomst van de optelsom duidelijk: dit wil je liever niet. Maar wat zijn de alternatieven?

Laat er nu recentelijk een nieuwe vorm zijn geïntroduceerd op de markt: isolatie door middel van folie. Deze vorm van isoleren werpt jaar na jaar zijn vruchten af, en er hoeft geen woonruimte te worden ingeleverd om gebruik te maken van deze manier van isoleren. Laat een expert kijken naar jouw situatie en vraag naar de mogelijkheden!

Tip 2: Vergeet niet om ook de radiatoren te voorzien van folie

Mocht het nu zo zijn dat je al isolatie in huis hebt maar merkt dat er nog steeds wat warmte verloren gaat via de muur, dan is het wellicht een goed idee om te kijken naar de mogelijkheden om radiatorfolie te kopen. Radiatorfolie kopen doe je eenvoudig en snel via deze link, of je moet even een afspraak maken bij jouw lokale bouwmarkt. Radiatorfolie breng je aan op de achterkant van de radiator, waardoor de folie niet opvalt aan de voorkant. Het voordeel van deze folie is dat het de warmte als het ware weghoudt van de muur, waardoor er meer warmte over de rest van de ruimte kan worden verdeeld.

Tip 3: Denk ook aan de vloer!

Wellicht is dit één van de eerste dingen waar je aan denkt, misschien ook juist helemaal niet. Hoe dan ook: het hebben van vloerisolatie kan ontzettend veel schelen aan het eind van de streep. En er is niks zo zalig als het hebben van warme voeten in de winter, toch?

Wacht daarom niet langer en koop nu de juiste isolatie bij de expert.