Soms is het tijd om jezelf wat rust te gunnen. Jammer genoeg hebben wij hier niet altijd de tijd voor. Zelfs een kleine 10 minuten voor een gezichtsmasker past vaak al niet in de planning. Toch is het belangrijk om jezelf niet te vergeten.

Wees creatief.

Het kost misschien in het begin wat tijd, maar op langer termijn ga je hier zeker van genieten: Het omtoveren van je slaapkamer in één van je favoriete sferen. Geloof me het zal wonderen doen en je dag meteen positief laten beginnen. Een goed voorbeeld hiervan is het her-decoreren van je slaapkamer in dezelfde sfeer van een zonsondergang. Hier is het kleurenpalet belangrijk. Zo kun je denken aan oranje/gelige LED spots. Hiermee kun je heel handig de kleuren van de zonsondergang na bootsen. Verder kun je denken aan zachte kussen zodat je wel goed ligt wanner je geniet van de sferen in je kamer. Daarnaast zou je een radiootje kunnen aanschaffen die makkelijk aan te zetten is en natuurgeluiden voor je afspeelt. En gooi een mooi nieuw kleurtje op je muren zodat het jou helemaal aan het strand doet denken wanneer je deze kamer binnenloopt.

Fijne kleding.

In dit geval is het natuurlijk ook lekker om kleding aan te schaffen waarin jij je goed voelt. Ga eens opzoek naar een mooie en lekker zittende kimono of huis pak. Niets is fijner wanneer je aan het genieten bent van de omgeving zonder dat je je stoort aan een vervelend gevoel van je kleding.

Het moment.

Wanneer je eenmaal alles hebt voor bereid is het tijd om er dan ook echt van te genieten. Dit hoeft dus ook echt niet lang te duren. Het enige wat er dan nog voor jou te doen staat op het moment dat je vermoeid thuis komt, is het omkleden naar fijne kleding. Daarna waan je jezelf in je kamer en haal je een paar keer diep adem. Voor zo een moment kun je altijd nog iets lekkers voor jezelf meenemen als lekker extraatje. Het fijne aan het creëren van dit moment is dat het net zolang duurt zoals in jouw planning past. Zonder daarna nog allemaal troep of dingen op te ruimen. Mocht je toch meer tijd hebben dan kun je het altijd nog uitbreiden met maskers en andere extraatjes. Zorg er in ieder geval voor dat je om de zoveel tijd toch een momentje voor jezelf pakt. Want niets is belangrijker dan jijzelf.