servies kopen

Als er een moment is waar ik met veel plezier op terugkijk dan is het een eerste servies kopen. Toen ik op mezelf ging wonen kon ik eindelijk een servies kopen. Ik had al in vele winkels rondgesnuffeld om te zien welk servies ik dan zou willen. Op koken ben ik dol en ik had er zo’n zin in om van alles voor mijn allereerste keuken aan te schaffen. Ik was als kind dol op dat ouderwetse boerenservies met kippen of andere dieren erop of het traditionele witte servies met de opvallende bloemen. Dus ik wilde nu ook weer zoiets. Online bleek er een hele grote keuze te zijn en ik heb echt uren langs vele webpagina’s gescrold. Uiteindelijk vond ik iets naar mijn smaak. Daarna ging ik nog opzoek naar allerlei potten, pannen en bestek. Ook dat vond ik leuk om te doen. Mijn keuken kreeg inhoudelijk langzaam vorm. Het is gewoon zalig je eigen huis in te richten.

Servies kopen: inrichten maar

De dag dat mijn servies werd bezorgd was helemaal een hoogtepunt. Een voor een kon ik de onderdelen uit gaan pakken. Nu had ik het eindelijk echt in mijn handen. Ik was er zo blij mee. Ik waste alles af en zette het in de kasten. Nog zoiets leuks: de kasten inrichten, het laatste onderdeel van een servies kopen. Toen alles klaar was, was ik enorm trots op mijn keuken. Ik wist zeker dat ik daar uren met heel veel plezier ging koken. En dat was ook zo. Met mijn eigen spulletjes werd ik heel creatief en ik bedacht allerlei leuke gerechtjes die ik op mijn mooie servies kon serveren. Dat was genieten. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn vrienden.

En naar buiten

Toen ik weer een paar jaar had gespaard besloot ik nog een servies aan te schaffen. Eentje voor buiten in de tuin. Iets lichter en iets minder kostbaar want de tegels buiten zijn hard. Dat werd een vrolijk, zomers servies waarop ik vooral veel barbecue gerechten serveer. Het geeft mijn eten die echte zomerse restaurant look. Het klinkt gek, maar het eet gewoon lekkerder van een mooi servies. Inmiddels heb ik ook een buffetkast gekocht waarin beide serviezen staan te pronken. Ouderwets misschien, maar ik vind het erg mooi. Dus een servies kopen is leuk. Je kunt je diners er geweldig mee opfleuren.