balkon met kunstgras, ingericht met lounge set, planten en lampjes.

Raak je een beetje uitgekeken op je balkon? Die saaie betonnen tegels zijn natuurlijk ook niet erg spannend. Zelf heb ik ook een redelijk groot balkon. Ik vond het altijd prima vertoeven op mijn balkon met een comfortabele stoel, een goed boek en een lekker glas rode wijn. Wat wil een mens nog meer? Nou, het oog wilt toch ook wat! En dus heb ik besloten om kunstgras te laten leggen op mijn balkon. Wat ben ik daar blij mee! Het ziet er weer super mooi en fris uit, en voelt toch ook een stuk comfortabeler onder je voeten dan harde betonnen tegels. Wil jij ook graag kunstgras op balkon leggen? Dan heb ik een aantal handige tips voor je!

Tip 1: Zorg voor een goede waterafvoer

Ga je binnenkort kunstgras kopen voor je geliefde balkon? Let er dan op dat je voor een goede waterafvoer zorgt voordat je het kunstgras laat leggen op je balkon. Dit is erg belangrijk, aangezien het niet goed is wanneer de onderzijde van het kunstgras nat blijft. Een effectieve manier om dit te voorkomen is de aanschaf van drainagetegels. Dit biedt een ideale ondergrond voor kunstgras op het balkon. Let er hierbij wel op dat er geen al te grote voegen zijn. Wanneer de tegels ongelijk gelegd worden, zullen er ongelijkheden ontstaan in je mooie kunstgrastapijt. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Wat je ook doet, kies niet voor een houten ondergrond. Hout onder kunstgras kan namelijk niet goed drogen waardoor het kan verrotten. Investeer liever in drainagetegels.

Tip 2: Kies de juiste poolhoogte

Naast een goede waterafvoer, is de poolhoogte van het kunstgras dat je graag wilt aanschaffen voor je balkon ook erg belangrijk. Zo werd mij destijds geadviseerd om een lager kortpolig slijtvast kunstgras aan te laten leggen op het balkon. Het is natuurlijk zo dat het kunstgras intensief wordt gebruikt op plekken waar veel wordt gelopen zoals rond tafels en stoelen. Wanneer je een kunstgras met een hogere poolhoogte op je balkon legt, is dit visueel dus veel sneller zichtbaar. Met een kortpolig kunstgras heb je hier veel minder last van. Bovendien is dit type kunstgras eenvoudig schoonmaken met de stofzuiger.

Tip 3: Maak het geheel af met mooie meubels

Is het kunstgras gelegd? Yes! Dan is het nu tijd om je balkon hélemaal om te toveren tot een heerlijk plek om te ontspannen en tot rust te komen. Naast het mooie kunstgras, zul je dan ook moeten investeren in enkele mooie meubelstukken, die je hele balkon tot leven zullen brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een heerlijke lounge set? Na een lange werkdag kun je dan lekker languit gaan liggen en genieten van de rust. Daarnaast kun je met behulp van kussens, diverse soorten planten, lampjes en andere decoratie jouw balkon helemaal afmaken. Zo wordt je balkon binnen de kortste keren weer je favoriete plek in huis!